WIE ZIJN DE WYFEN?

WYF maakte in 2020 haar debuut met de fysieke beeldende voorstelling KOPFKINO (Amsterdam Fringe Festival 2020 onder de naam Collectief SUFFIX). Hier zette WYF misverstanden en gevoelens van personages in een scherpe stilering op het toneel. Dit ontpopte zich als een choreografie van kleine bewegingen.

Dit jaar maakt WYF de voorstelling ZOOCHOSIS. ZOOCHOSIS is een theatrale, beeldende en muzikale voorstelling. In ZOOCHOSIS onderzoekt WYF de vraag: wat is het leven waard als er niks is om voor te leven?

WYF is onder artistieke leiding van Marieke Heerema en Iris Spanbroek.

MARIEKE HEEREMA


foto door: Scott Gorman

WYF is onder artistieke leiding van Marieke Heerema. Zij is daarnaast regisseur. Met de voorstelling KOPFKINO wilde ze de vinger leggen op het verborgen leed in menselijke relaties. In 2019 speelde haar locatietheatervoorstelling Go Fuck Yourself, gemaakt tussen de werkplaatsen van kunstenaars, op kunstbroedplaats De Nijverheid. Dit leverde verrassende beelden op. De beelden die zij maakt zijn afstotelijk, ergerlijk maar ook grappig en boeiend. Ze heeft een liefde voor het inzoomen op kleine details van alledaagse haperingen van de gewone mens. In 2018 maakte zij de voorstelling Group vs. One voor In De Diamantfabriek Festival. De personages in Marieke’s voorstellingen worstelen met het decor of de plek waar zij zich in bevinden. Marieke maakt graag confronterend theater over alledaagse angst en geploeter. Dit alles het liefst op pompende beats of met iele walvisgeluiden.  Voor haar portfolio zie ook: www.mariekeheerema.nl

IRIS SPANBROEK


foto door: Scott Gorman

Iris zit in het artistieke team van WYF en verzorgt de dramaturgie. Iris heeft Theaterwetenschap en International Dramaturgy gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2018 is Iris werkzaam als freelance dramaturg. Als dramaturg is ze geïnteresseerd in interdisciplinariteit en de grenzen tussen verschillende kunstvormen. Voorheen was Iris werkzaam bij In De Diamantfabriek en Dancing On The Edge Festival.